Csakra program

Egy régen tervezett, havi rendszerességű, programsorozat válik valóra az elkövetkezendő évben, mely során végigjárjuk az életünk és lényünk teljességét, a csakrák tisztításával és feltöltésével. Együtt felfedezzük és alkalmazni kezdjük azokat a teremtő alapelveket, melyek segítségével hatni kezdünk életünk minden területére… gyökereinkre, az őseinkre, a családunkra, szeretteinkre, saját beteljesedésünkre, egészségünkre, munkánkra, karrierünkre. Elsajátítjuk és kivirágoztatjuk életünkben a bőség tudatosságot, az egészség tudatosságot, a sikert. Ahogy a teremtő erő, életerő felemelkedik, aktívvá válik bennünk, lehetővé válik bárminemű teremtés, az életünk bármely területén. Kezünkbe kapjuk a varázspálcát, hogy végre a létezésünket saját álmaink szerint alakítsuk.

Első rész:  AZ ÉLETÜNK ALAPJAI

Második rész: ÉRZELMI STABILITÁS, CSALÁD, PÁRKAPCSOLAT

Harmadik rész: BELSŐ ERŐ, LELKI ERŐ, ÖNBECSÜLÉS, MÉLTÓ VAGYOK

Negyedik rész: MEGBOCSÁJTÁS, EGYÜTTÉRZÉS, ÖNMAGUNK ELFOGADÁSA, FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET

Ötödik rész: TEREMTÉS AZ ÉLETÜNKBEN

Hatodik rész: Intuitív látás és tudás, a tudatosság magasabb szintjei, belső fény

Hetedik rész: Újjászületés, Beteljesedés, Isteni én, A tudat kiterjesztése, A bennünk élő mester

A program részei egymásra épülnek, így akkor lesz tökéletes a változás, ha minden részén részt veszel.

Relaxáció

A relaxáció nagyon fontos a napjainkban is. Rohanó világunkban, nincs idő a kellő kikapcsolódásra és feltöltődésre.

Arra adok lehetőséget minden héten egy napon, hogy közösen relaxáljuk, kikapcsolódjunk a hétköznapokban. Kiscsoportban gyűlünk össze beszélgetünk relaxálunk, spirituális dolgokkal foglalkozunk.

Bárki csatlakozhat a csoporthoz, akinek van kedve és ideje magára.

Mi a relaxáció?
A relaxációs módszerek arra irányulnak, hogy megszüntessék a szorongás testi és lelki tüneteit. A szorongást, mint érzelmi állapotot nem szükséges leírni sem, hiszen minden ember átélte már ezt. Ebben az állapotban veszélyérzetünk, aggodalmaink támadnak, feszültek vagyunk, menekülnénk, vagy türelmetlenek vagyunk, de az is lehet, hogy agresszívekké válunk a szorongástól. A szorongás testi tünetei lényegében megegyeznek a pánikroham tüneteivel, esetleg intenzitásuk alacsonyabb szintű. A relaxáció szó szerint ellazulást jelent, s a legtöbb relaxációs módszer elsősorban az izmok ellazítására koncentrál. A szorongás egyik vezető tünete ugyanis az izomfeszülés, amit sokszor csak akkor veszünk észre, amikor ellazulunk. Ez az izomfeszülés okozhat egy-egy szorongató helyzetben akár izomlázat is, de fáradékonyságot, fejfájást, derékfájásokat is. Hogy az izomfeszülés és a lelki feszültség közt milyen szoros kapcsolat van, azt bizonyítja az is, hogy a szorongáscsökkentő gyógyszerek általában egyben izomlazítóként is használatosak. A relaxáció (és a hipnózis) egyik lényeges hatóeleme, hogy amit elképzelünk, azt a testünk meg is valósíthatja. Ez természetesen nem megy mindenkinek egyformán, de relaxálni mindenki megtanulhat. A képzelet erejét mutatja, amikor egy nagy „ásító” kapu, vagy mások ásításának látványától magunk is ásítani kezdünk. A szorongásos rosszullétek kialakulásának egyik lényeges eleme, hogy a kliens elképzeli azt, amitől fél, és ezáltal az megvalósul. Jól ismert jelenség, hogy saját légzésünket, saját pulzusunkat sokszor nem tudjuk hitelesen megmérni, mert pusztán attól, hogy megfigyeljük, megváltozik a légzés vagy a pulzus üteme. Ha csukott szemmel állunk, és elképzeljük, hogy előre dőlünk, elkezdhetünk ingani. Relaxációban a kliens a terapeuta segítségével elsajátítja azt a képességet, hogy képzeleti képek ill. magában kimondott szavak segítségével képes legyen az izmok ellazulását előidézni testében. Erre több rásegítő módszer is van, az egyik legelterjedtebb a progresszív relaxáció, melyben először megfeszítjük izmainkat, hogy aztán, amikor ellazítjuk őket, könnyebb legyen átélni az ellazulást. A másik ismert módszer az autogén tréning, amelyben az izomellazulást a végtagok és a test elnehezülésének elképzelésével érjük el. Természetesen a relaxációs technikák révén nemcsak az izmok feszülését, hanem a szívritmust, vérnyomást, légzést és egyéb testi funkciókat is befolyásolhatunk kellő gyakorlás után.  

Küldjön üzenetet!